gyerek foci, ovifoci, fociutánpótlás


Baráti Bőrlabda Football Club Közhasznú Egyesület
Futballozzunk együtt!BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Futballozzunk együtt!

A Baráti Bőrlabda Football Club 1999-ben alakult utánpótlás – nevelő egyesület. Az egyesület fő feladatának tekinti, hogy Budapesten és vonzáskörzetében a labdarúgás alapjait minél szélesebb körben megismertesse az érdeklődő gyerekekkel- fiúkkal, lányokkal egyaránt. Célunk, hogy ezek a gyerekek már 5-6 éves életkortól megkapják azt a fajta mozgásanyagot, amit az életkori sajátosságok megengednek és megkívánnak.
A gyerekekkel preventív jelleggel foglalkozunk, aminek lényege, hogy úgy építjük, készítjük fel őket, hogy a későbbiek folyamán sérülésmentesen tudjanak sportolni. A foglalkozásokat már 5 éves korban elkezdjük: mozgáskoordináció-, egyensúlyérzék-, koncentrációkészség fejlesztő és labdaérzékelő feladatokat végeztetünk az edzéseken játékos formában.
Évente legalább kétszer tornát szervezünk a csoportoknak, ahol a gyerekek összemérhetik tudásukat.
Kiemelten foglalkozunk a koordináció kérdésével - ezen belül a labdás- és labda nélküli koordinációval.
Figyelünk a gyermekek kétoldalúságára; gyakorlatainkat mind a két irányba és mind a két lábbal (kézzel) egyformán végeztetjük.
Edzőinket a pedagógiai érzék és a szakmai tudás alapján válogatjuk ki, akiket folyamatos továbbképzésben részesítünk. Minden edzőnk drogprevenciós képzésben részesült. A sportot, mint pozitív ingert hasznosítjuk.
Az edzéseknél fontos szempontnak tartjuk, hogy a gyerekeket a megszokott közegükben hagyjuk, ezért a foglalkozások nagy része helyben, az óvodákban vagy iskolákban zajlik. Ez a szülőknek is kedvez, hiszen a gyerekeket nem kell utaztatni a városban.
Természetesen célunk az is, hogy a legtehetségesebb gyerekekkel a későbbiekben kiemelten foglalkozzunk, megadva nekik a lehetőséget a kiugrásra. Megfelelő életkor felett ezekkel a gyerekekkel műfüves pályán, két edzővel folytatjuk az edzéseket. 2009 szeptembere óta három korosztályban immár hat kiemelt csoporttal dolgozunk. Ezek a csoportok évről évre részt vesznek a BLSZ által rendezett korosztályos tornákon.
Azok a gyerekek, akiknél ez alatt a pár év alatt kiderül, hogy nem egyértelműen a labdarúgás felé irányul az érdeklődésük, bátran választhatnak bármilyen más sportágat, mivel az alapkoordinációs képességeket magas szintre fejlesztjük náluk.
A szakmai anyagot Somodi László (Szakedző, UEFA „A” licences edző) állította össze, aki több NBI-es csapatnál mint erőnléti- és rehabilitációs edző dolgozott, dolgozik. Az edzők a munkát ez alapján végzik, amit folyamatosan ellenőrzünk.

Érdeklődni lehet: Kender Zsolt
Telefonszám: 06 30/5155-641
Email cím: borlabda@invitel.hu


Kérjük írja meg kérdését, véleményét!

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotBaráti Bőrlabda Football Club Közhasznú Egyesület

Honlapkészítés